App helpt meubelshopper met augmented reality

De Poolse startup Tylko laat consumenten meubels middels augmented reality in hun huis plaatsen. Tylko maakt gebruik van een zogenoemde context view-mogelijkheid.

De app maakt daarbij digitale 3D-versies van meubels in een bepaalde omgeving door middel van augmented reality. Gebruikers kunnen het meubelstuk vervolgens op verschillende manieren in de ruimte plaatsen en het aanpassen naar wens. Zo kunnen zij de lengte van tafelpoten, de layout van een kast en de kleur van het meubelstuk aanpassen. Hun wensen worden vervolgens opgeslagen en doorgestuurd naar de meubelfabrikant die de meubels produceert.

De app is verder in staat om afmetingen van ruimtes op te nemen. Hiervoor dient de consument slechts een A4-vel papier op de grond te leggen. De app gebruikt deze als uitgangspunt voor zijn metingen. Met de app en de mogelijkheid om producten op maat te maken wil Tylko zijn klanten hun huis optimaal laten inrichten. Daarnaast wil het Poolse bedrijf het aanschaffen van meubels zo eenvoudig mogelijk maken.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends