​Kabinet wil V&D helpen bij doorstart

Het ministerie van Economische Zaken wil V&D de helpende hand toesteken bij een doorstart. Dat meldt de NOS.

Het ministerie beschikt naar eigen zeggen over veel ‘garantieinstrumenten’ voor een financiering van toekomstige activiteiten van de keten, zonder dat verder toe te willen lichten. Tijdens de problemen van V&D eerder dit jaar was het ministerie ook al betrokken bij de retailer, maar het wil niet zeggen op welke manier.

Het kabinet laat verder weten bezorgd te zijn over de situatie. "Duizenden werknemers komen net voor Kerstmis in onzekerheid te zitten over hun baan. Ook voor de toeleverende bedrijven en mkb'ers betekent dit onzekerheid."

V&D moest dinsdag uitstel van betaling aanvragen, wat wordt gezien als de voorbode van een faillissement. Als de warenhuisketen wegvalt, missen de binnensteden een grote publiekstrekker. Marktonderzoeker Locatus berekende eerder dit jaar dat de leegstand in de steden waar V&D aanwezig is dan met vijftig procent zal toenemen. Tien procent van de retailers in de buurt van een V&D-vestiging zouden uiteindelijk ook omvallen, verklaarde ceo John van der Ent eerder. Dat zou de samenleving zo’n anderhalf miljard euro kosten.

Inmiddels zijn twee bewindvoerders aangesteld die de perspectieven van de warenhuisketen inventariseren. De vestigingen van V&D en La Place blijven voorlopig geopend. Alleen de webshop is tot nader order gesloten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends