Amazon geeft tls-certificaten uit

Amazon Web Services introduceerde afgelopen week zijn Certificate Manager-dienst. Microsoft heeft op datzelfde moment Amazons root-certificaten als 'vertrouwd' aangemerkt in de nieuwste update voor Windows. Hierdoor is Amazon nu een vertrouwde certificaatautoriteit.

Op het eigen AWS-blog legt Amazon uit hoe een klant de nieuwe service kan gebruiken bij AWS-apps. Dit maakt het installeren van een ssl-certificaat op Amazons eigen platform eenvoudiger. Over de promotie en verspreiding van de certificaten doet Amazon nog geen mededelingen.

Amazon deed medio 2015 al een aanvraag tot certificaatautoriteit bij het Android Open Source Project en Mozilla, bekend van browser Firefox. Het bedrijf zet zijn eigen certificaatautoriteit en Amazon Trust Services in om certificaten van AWC Certificate Manager of ACM te verifiëren. De ssl/tls-certificaten die via AWS Certificate Manager worden gebruikt, zijn gratis op Amazons Elastic Load Balancers en Amazon CloudFront.

AWS Certificate Manager is momenteel alleen beschikbaar in het oosten van de Verenigde Staten. Amazon heeft al laten weten dit jaar uit te breiden naar nieuwe regio's. Andere AWS-diensten gaan geleidelijk gebruik kunnen maken van ACM. Of hier buiten AWS extra kosten aan zijn verbonden is nog onbekend.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!