​Nieuwe eigenaar voor Burger King Nederland

Standard Investment is de nieuwe eigenaar van 27 franchisevestigingen van Burger King Nederland. De Amsterdamse investeringsmaatschappij neemt de aandelen over van Citoyen Food Group. Dat laat partner Hendrik Jan ten Have van Standard Investment weten aan RetailNews.

Burger King besloot in 2010 zijn restaurants wereldwijd af te stoten. In Nederland zijn er zo’n zestig vestigingen, die in handen van verschillende partijen zijn. Zo nam HMSHost recent nog de stationswinkels over van NS en is Autogrill met een handvol filialen van Burger King actief langs de snelweg. “De overige winkels zijn in handen van individuele franchisenemers”, legt Ten Have uit.

Standard Investment denkt dat er in ons land ruimte is voor zeker 120 filialen van Burger King. “De 250 van McDonald’s haal je niet meer”, aldus Ten Have. De zestig nieuwe winkels kunnen door de verschillende partijen geopend worden, benadrukt hij. “Zelf denken wij aan tien tot twintig nieuwe vestigingen in de komende vijf jaar. We hebben ook al enkele locaties concreet op het oog.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!