​Mattel laat kinderen eigen speelgoed printen

Mattel komt met een eigen, driehonderd dollar kostende 3D-printer. De speelgoedfabrikant toonde zijn ‘Thingmaker’ afgelopen weekend tijdens de New York Toy Fair. Met de printer kunnen kinderen thuis hun eigen speelgoed printen.

De ‘Thingmaker’ werkt samen met een mobiele applicatie die Mattel heeft ontwikkeld in samenwerking met Autodesk. Deze app heeft een simpele interface, waarin kinderen gemakkelijk hun ideeën tot leven kunnen wekken. De app werkt daarbij niet exclusief voor de 3D-printer van Mattel, maar functioneert ook in samenwerking met alle andere 3D-printers die momenteel op de markt zijn.

Met name de bijbehorende app moet er voor zorgen dat het maken van 3D-prints gemakkelijk wordt voor het grote publiek. “Er zijn momenteel al diverse betaalbare 3D-printers op de markt, maar het ontbeert al deze printers aan gemakkelijke software”, aldus Mattel.

De printer heeft minimaal dertig minuten nodig voor het produceren van een klein speelgoeditem. Een groot item kan zelfs zes tot acht uur in beslag nemen. Wanneer een speelgoedartikel uit meerdere componenten bestaat worden deze voorzien van een kliksysteem waarmee het speelgoed geassembleerd kan worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!