Albert Heijn moet winkels in België sluiten

Ahold en Delhaize moeten vestigingen in België afstoten om een fusie te bewerkstelligen. De Belgische Mededingingsautoriteit wil in ieder geval dat acht supermarkten van Albert Heijn op slot gaan. Dat is volgens zakenkrant De Tijd door de directie verteld tijdens een speciale syndicale vergadering, die dinsdag bij Albert Heijn België plaatsvond.

Moederbedrijf Ahold en Delhaize willen hun fusie dit jaar afronden, maar wachten onder meer op groen licht van de toezichthouders. In dit geval gaat het om een ontwerpbesluit van de Mededingingsautoriteit. Het definitieve oordeel, dat medio maart wordt verwacht, kan hier nog van afwijken.

De acht winkels van Albert Heijn bevinden zich in Antwerpen, Boortmeerbeek, Gent, Kiel, Leuven, Lokeren, Oudenaarde en Turnhout. De Nederlandse supermarktketen heeft al die vestigingen in eigen beheer. Hoeveel winkels van Delhaize moeten sluiten is nog onduidelijk, maar het gaat volgens een zegsman om een klein aantal franchisevestigingen.

Ahold en Delhaize willen volgens De Tijd de bewuste winkels proberen te verkopen met behoud van werkgelegenheid. In totaal zijn er zo’n vierhonderd mensen werkzaam. Het Nederlandse concern wil alleen kwijt dat 'een beperkt aantal winkels en hun personeel onderwerp zijn van een eventueel desinvesteringsproject'.

Albert Heijn beschikt momenteel over 38 vestigingen in België. De doelstelling om dit jaar op minstens vijftig filialen uit te komen, lijkt door de fusie op de lange baan te zijn geschoven. "We zullen na de afronding van de fusie onze nieuwe ambities voor België vastleggen", aldus een woordvoerder van Ahold.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends