​Jumbo naar rechter om staking

Jumbo spant een kort geding aan tegen FNV om de aangekondigde staking bij de centrale slagerij in Beilen te voorkomen. De supermarktketen noemt de staking ‘voorbarig en disproportioneel’.

Jumbo maakte begin dit jaar bekend de slagerij op termijn te verkopen, omdat deze niet past bij de kernactiviteiten van een supermarktbedrijf. FNV wil dat het concern dat besluit terugdraait, of een onvoorwaardelijke werkgelegenheidsgarantie afgeeft voor ten minste vijf jaar. Jumbo vindt die eis niet realistisch, en wijst erop dat dergelijke garanties nergens in de branche voorkomen.

De supermarktketen is nog bezig met de voorbereidingen van het verkoopproces en voert nog geen gesprekken met potentiële kopers. Pas als die er zijn, kan over werkgelegenheid worden gesproken, aldus Jumbo. De retailer benadrukt hierbij tijdig alle relevante medezeggenschapsorganen, waaronder FNV, te betrekken.

Naast de staking bij de slagerij, kondigde FNV dinsdag acties aan bij de verschillende distributiecentra van Jumbo door het hele land. Dc-medewerkers strijden daarmee voor een betere cao een een betere behandeling. Bij deze acties is overigens geen sprake van stakingen, omdat die in de pauzes worden gehouden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!