Amazon breidt Echo-lijn uit

Amazon voegt twee apparaten toe aan zijn lijn met Echo-producten. De webwinkelgigant introduceerde afgelopen week de Echo Dot en Amazon Tap als aanvullingen op het programma.

In 2014 introduceerde Amazon zijn Echo, een gadget die muziek kan streamen, verlichting aan en uit zet en de gebruiker helpt bij het bestellen van artikelen via Amazon.com. Dit doet het apparaat allemaal via spraaksturing. De gebruiker geeft met zijn stem een opdracht door die de Echo uit kan voeren. De Echo Dot en Amazon Tap moeten er voor zorgen dat consumenten op een goedkopere manier in contact komen met het Echo-programma.

De Echo Dot, die negentig dollar kost, heeft het uiterlijk van een ijshockeypuck en kan aangesloten worden op de bestaande speakers van de consument, zodat het kan communiceren met zijn gebruiker. De Amazon Tap is een light-versie van de bestaande Echo en werkt op batterijen. Dit apparaat is met 130 dollar het duurste van de twee, maar nog altijd vijftig dollar goedkoper dan de originele Amazon Echo. Beide apparaten zijn net als de grote broer via wifi verbonden in het thuisnetwerk van de gebruiker.

Echo is momenteel het op twee na best verkopende product uit het elektronicasegment van Amazon. De gadget moet alleen de Amazon Fire Tablet en Fire tv-stick voor zich dulden. Met de Echo-producten wil Amazon inspelen op de groeiende populariteit van programma’s die werken middels spraaksturing, zoals Siri van Apple en Google Now.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends