​Zuid-Holland dwarsboomt Decathlon opnieuw

De provincie Zuid-Holland zet weer een streep door de bouwplannen van Decathlon voor een winkel in Den Haag. De Franse retailer wil een winkel van 7200 vierkante meter openen op het Forepark langs de A4.

Decathlon opende onlangs een winkel in Rotterdam en komt in de kelder van het voormalige V&D-pand in Den Haag, maar wil ook winkels buiten stadscentra openen. De provincie weigert daar echter toestemming voor te verlenen, omdat er ook genoeg ruimte zou zijn voor grootschalige winkels in de binnenstad.

Alleen ‘volumineuze’ producten als auto’s, boten en caravans mogen daar verkocht worden. Dat beleid riep recent vraagtekens op bij de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken, die onderzoeken of het beleid niet te strikt is. Tot 1 oktober moet de provincie Zuid-Holland ook producten die vergelijkbaar zijn met de lijst met uitzonderingen toestaan in de periferie. De verkoop van sportartikelen valt daar volgens de provincie echter niet onder.

Dezelfde conclusie werd eerder al getrokken voor het pand in Schiedam. De twee gemeenten zijn ondertussen naar de Raad van State gestapt. Die procedure loopt nog.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!