​Blablacar denkt aan pakketbezorging

​Blablacar denkt aan pakketbezorging

Carpooldienst Blablacar wil zijn gebruikers inzetten om pakketjes te bezorgen. Dat zegt mede-oprichter Nicolas Brusson tegenover de NOS.

De miljoenen gebruikers van de carpooldienst rijden tussen allerlei steden en dorpen, zegt Brusson. “De auto rijdt toch, dus waarom neem je geen gitaar mee van Amsterdam naar Brussel?” Het kost nu ‘een fortuin’ om zoiets binnen 24 uur te regelen, stelt Brusson, terwijl Blablacar-gebruikers dit volgens het plan zonder extra kosten zouden moeten doen.

Blablacar biedt automobilisten met lege plekken in hun auto de mogelijkheid om tegen een brandstofvergoeding mensen te laten meerijden. Het plan om dat te combineren met pakketbezorging zit nog in de ‘ideefase’, benadrukt Brusson. “Maar op een gegeven moment kunnen we dit gaan testen.” In Rusland gebruiken mensen de dienst volgens Brusson op eigen initiatief al voor het afleveren van pakketjes.

Het van oorsprong Franse Blablacar is actief in 22 landen, waar maandelijks vier miljoen mensen van de dienst gebruikmaken. Deze week wordt een kantoor in Amsterdam geopend, van waaruit de activiteiten in de Benelux worden aangestuurd.

Ook taxibedrijf Uber experimenteert in de Verenigde Staten al enige tijd met bezorgservices. Die komen moeizaam van de grond, bleek vorig jaar. Grote retailers kiezen liever voor partijen met meer logistieke ervaring.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends