​Beter Bed richt pijlen op Noord-Europa

​Beter Bed richt pijlen op Noord-Europa

Beter Bed heeft de ambitie om naar andere Noordse landen uit te breiden. De recent overgenomen Zweedse keten Sängjätten is daarvoor een goede springplank, zegt ceo Ton Anbeek tegenover ABM Financial News.

Sängjätten is met 25 winkels actief in de Zweedse markt, die door IKEA wordt gedomineerd. De winkelketen heeft een goede reputatie, waardoor de naam na de overname behouden blijft. Beter Bed probeert volgens Anbeek synergie-effecten te behalen door de eigen prijsstrategie, merken en e-commercestrategie in te brengen.

Negen van de 25 winkels worden gerund door franchisenemers. Het is voor het eerst dat Beter Bed als franchisegever moet optreden, zegt de ceo. “Maar onze financieel directeur Bart Koops en ikzelf hebben in vorige functies bij andere bedrijven veel ervaring opgedaan met franchising.”

Anbeek en Koops hebben zich inmiddels teruggetrokken uit de directe aansturing van Beter Bed in de Benelux en Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Dat hebben ze gedaan om de verdere groei in onder meer de Noordse landen en Frankrijk te kunnen managen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!