Drones in distributiecentra Walmart

Drones in distributiecentra Walmart

Walmart gaat in zijn distributiecentra gebruikmaken van drones. Door sneller inzicht te krijgen in de voorraad in het distributiecentrum, wil de retailketen het distributieproces versnellen.

Volgens Walmart doen de drones in een dag tijd werk waar een medewerker normaal gesproken ongeveer een maand mee bezig is. De drones vliegen systematisch van links naar rechts en scannen daarbij van de grond tot aan het plafond. Hierbij maken zij dertig foto’s per seconde. Deze foto’s geven Walmart direct zicht op waar producten zich bevinden en hoeveel items er nog staan van een product. Momenteel doet het personeel dit nog handmatig met een lift of trap en een handscanner.

De grootste retailer van de Verenigde Staten heeft het plan om de drones in te zetten in zijn grootste distributiecentra. Deze distributiecentra verzorgen het assortiment van honderden Walmart-vestigingen in het gehele land. Volgens de retailer duurt het zes tot negen maanden voordat de eerste drones in gebruik worden genomen. Tot die tijd test en optimaliseert de retailer de nieuwe technologie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!