Bol.com beschikbaar in Engels

Bol.com beschikbaar in Engels

Bol.com heeft samen met Microsoft Translate een vertaalde versie van zijn webwinkel gemaakt. Hiermee richt de etailer zich op de niet-Nederlands sprekende potentiële klanten.

Bezoekers van de webwinkel zien rechtsboven een Nederlands vlaggetje. Door hier op te klikken krijgen zij de mogelijkheid om de Engelse taal te selecteren. De vertaaloptie bevindt zich nog in de pilotfase en functioneert daardoor nog niet optimaal. Zo wordt Nederlandse tekst in afbeeldingen nog niet meegenomen in de vertaling.

De vertaalmogelijkheid moet op den duur automatisch ingeschakeld worden wanneer de website de browsertaal van een bezoeker ziet. Wanneer deze taal anders is dan de Nederlandse zal de website automatisch in het Engels geladen worden.

Bol.com zegt de vertaalmogelijkheid in de komende periode goed te testen en te evalueren. Daarnaast sluit de webwinkel niet uit dat er op termijn ook andere talen worden toegevoegd aan de webwinkel. Zo is de Franse taal een logische uitbreiding met het oog op zijn aanwezigheid in België.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends