​Beter Bed groeit flink in Nederland

​Beter Bed groeit flink in Nederland

Beter Bed heeft zijn omzet in het tweede kwartaal met zeven procent zien toenemen tot 89,8 miljoen euro. De like-for-likegroei kwam uit op 2,5 procent, zo blijkt uit vrijdag gepubliceerde kwartaalcijfers.

De beddenverkoper spreekt van een positief kwartaal, waarin de omzet in eigen land met 21,1 procent toenam. Dat komt onder meer door een aantrekkende vraag, commerciële acties en een hoge orderportefeuille aan het begin van het kwartaal. Ook in België, Oostenrijk en Spanje nam de omzet met dubbele cijfers toe.

In Duitsland en Zwitserland noteerde Beter Bed echter een kleine krimp. Bij onze oosterburen daalt de omzet vanwege een tegenvallende vraag en een sterke groei in het tweede kwartaal van een jaar terug.

De Nederlandse retailer laat verder weten dat de online omzet met 67,8 procent is gestegen tot 2,5 miljoen euro. De brutomarge steeg van 56,7 naar 57,4 procent als gevolg van verbeterde inkoopcondities en assortimentsaanpassingen. De ebitda komt naar verwachting uit op 4,3 miljoen euro, tegenover 3,7 miljoen in 2015. Winstcijfers worden pas eind volgende maand gepubliceerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!