Elektrische truck voor stadsdistributie op komst

Elektrische truck voor stadsdistributie op komst

De Eindhovense VDL Groep werkt aan een volledig elektrische truck. De truck moet in staat zijn om afstanden van ongeveer honderd kilometer af te leggen op één batterijlading en moet binnen een half uur weer opgeladen kunnen zijn.

In dit project gaat het in eerste instantie om een trekker van 37 ton die geschikt is voor stadsdistributie, bijvoorbeeld voor het bevoorraden van supermarkten en grootwinkelbedrijven. Voor de ontwikkeling van deze truck maakt VDL gebruik van technieken die het al eerder ontwikkelde voor elektrische bussen, zoals e-drive, batterijtechnologieën en energy management strategieën. De eerste rijdende elektrische truck moet begin 2017 gereed zijn.

Om de elektrische truck geschikt te maken voor langere afstanden werkt de VDL Groep tegelijkertijd aan een wagen die is uitgerust met een waterstof range-extender. Tijdens het rijden worden de batterijen bijgeladen via elektriciteit die door de waterstof fuel cell wordt gegenereerd. Het eerste rijdende prototype hiervan moet in de eerste helft van 2017 op de weg verschijnen.

Met de ontwikkeling van beide elektrische voertuigen speelt VDL in op de regelgeving voor emissievrij rijden: in 2025 moeten alle stadsbussen emissievrij rijden. De verwachting is dat deze regel in de toekomst ook voor vrachtwagens gaat gelden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!