Google mag bezorgdrones testen

Google mag bezorgdrones testen

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft Google toestemming gegeven voor een test met zijn bezorgdrone Project Wing in de Verenigde Staten. De internetgigant krijgt de kans om het Witte Huis en de FAA te overtuigen van de veiligheid van de drone, schrijft Bloomberg.

De test vindt plaats in een van de door de FAA aangewezen testgebieden. De drone mag voorlopig alleen in het zicht van de bestuurder vliegen. Google wil Project Wing voorzien van radiozenders, zodat het apparaat kan communiceren met vliegtuigen en bestuurders op de grond.

De FAA heeft recent aangekondigd dat het de regulering voor drones wil versoepelen, als kan worden aangetoond dat ze veilig zijn. In dat geval ziet de luchtvaartautoriteit kansen voor drones om verschillende, voor mensen gevaarlijke activiteiten in de licht over te nemen.

De pilot van Google wordt de grootste tot nu toe met bezorgdrones in de Verenigde Staten. Amazon kreeg eerder geen toestemming voor een dergelijke test in zijn thuisland, en heeft het werkterrein verlegd naar Europa.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!