Mercedes toont bus met bezorgdrones

Mercedes toont bus met bezorgdrones

Mercedes-Benz trok afgelopen week het doek van zijn Vision Van, een concept voor een busje dat voorzien is van drones om pakketjes te bezorgen. Het automerk ontwikkelde de bus samen met dronemaker Matternet, waar het meerdere miljoenen in investeerde.

De Vision Van is volledig elektrisch, heeft een actieradius van 270 kilometer en heeft hetzelfde formaat als de Mercedes-Benz Sprinter. De bus is voorzien van een volledig geautomatiseerd pakketsysteem, dat weet welk pakket waar bezorgd moet worden. Het geeft pakketjes via een dakluik door aan een Matternet M2-drone, die het laatste gedeelte van de bezorging voor zijn rekening neemt. Dit moet het bezorgen van pakketten efficiënter maken. Daarnaast zouden de drones pakketjes kunnen leveren aan bezorgers die al gestart zijn met hun route voor die dag. De gebruikte drones kunnen pakketjes tot twee kilo aannemen en bezorgen zonder menselijke tussenkomst.

Mercedes investeert de komende vijf jaar vijfhonderd miljoen euro in digitalisering, automatisering en robotica. Daarnaast werken er momenteel al tweehonderd mensen aan de ontwikkeling van nieuwe bezorgmethodes. Wanneer de met de Vision Van gedemonstreerde technologie beschikbaar komt voor gebruik in de praktijk is nog onbekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!