Instore analytics-oplossing naar Nederlandse markt

Instore analytics-oplossing naar Nederlandse markt

Retailbureau Crossmarks heeft een instore analytics-oplossing geïntroduceerd op Nederlandse markt. Die werd ontwikkeld in samenwerking met Monolith, dat deze vorm van datagedreven winkeloptimalisatie in het buitenland al toepast voor onder meer Nike, Timberland en Scotch & Soda.

De oplossing maakt de analyse- en testmogelijkheden die webshops gebruiken toepasbaar voor offline retailers. Sensorcamera’s stellen retailers in staat om de bewegingen van winkelbezoekers te meten en analyseren. De datacollectie wordt vervolgens gepresenteerd op een dashboard vergelijkbaar met online meettools zoals Google Analytics. Dit geeft de retailer realtime inzicht in bezoekersaantallen, maar ook bezoekduur, looproutes en stopping factors.

Crossmarks vertaalt de data naar adviezen en verbeteracties volgens de responsive analytics-cyclus. Hierbij worden verbetervoorstellen eerst als experiment doorgevoerd. Het effect van elke aanpassing is direct meetbaar. Continue bijsturing moet zorgen voor een optimaal rendement per vierkante meter winkeloppervlak.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!