​Marktplaats onder vuur van opgelichte gebruikers

​Marktplaats onder vuur van opgelichte gebruikers

Een groep gedupeerden van internetfraude wil dat Marktplaats in actie komt tegen oplichting. Zo moeten de IP-adressen van criminelen worden geblokkeerd, stellen zij in De Telegraaf.

De 38 opgelichte gebruikers zijn voor in totaal ruim elfduizend euro bedrogen. Ze kochten onder meer spelcomputers, smartphones en geluidssystemen bij één groep oplichters. Marktplaats doet volgens hen echter te weinig om herhaling van misbruik te voorkomen. “Het enige dat ze doen is gebruikersaccounts blokkeren”, aldus een woordvoerder.

De criminelen maken volgens de gedupeerden binnen een half uur weer een nieuw account aan onder een fictief e-mailadres. Marktplaats toont bovendien weinig betrokkenheid, stelt de zegsman. “Ze verschuilen zich door telefonisch onbereikbaar te zijn en noemen het verstrekken van informatie ‘een interne aangelegenheid’.”

Het dochterbedrijf van eBay stelt dat het blokkeren van IP-adressen onschuldige gebruikers kan treffen, omdat er dynamische adressen worden gebruikt die om de zoveel uur veranderen. Er wordt samengewerkt met de politie om misstanden te voorkomen, laat een woordvoerder verder weten. “Tegelijkertijd is het belangrijk om te realiseren dat Marktplaats geen rol speelt in de uiteindelijke transactie.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends