​Ahold Delhaize en leveranciers begraven strijdbijl

​Ahold Delhaize en leveranciers begraven strijdbijl

Ahold Delhaize is met de meerderheid van zijn leveranciers tot een akkoord gekomen over de prijskortingen. Dat zegt ceo Dick Boer in De Financiële Telegraaf.

Het concern ging na de fusie aan tafel met zijn honderd grootste leveranciers om prijsverlagingen te bespreken. Dat leidde tot veel ophef onder leveranciers en brancheverenigingen. Met een aantal partijen is nog geen overeenstemming bereikt. “Maar ik verwacht dat het goed komt. Er waren grote prijsverschillen tussen de twee landen. Ik begreep dat gewoon niet”, aldus Boer.

Ahold Delhaize wil binnen drie jaar vijfhonderd miljoen euro besparen. Een deel daarvan moet komen van schaalvoordelen bij producenten. Driekwart van de besparingen moet in de Verenigde Staten behaald worden, de rest in Europa. Concreet betekent dit dat Europese leveranciers het eerste jaar naar circa dertig miljoen euro moeten inleveren.

Het bedrijf ligt volgens Boer ‘on track’ voor het realiseren van de verwachte synergievoordelen. “Dit moest eerst van tafel. Nu kunnen we op individuele basis met leveranciers verder praten over 2017.”

RetailTrends