​IKEA ergert zich aan koopzondagbeleid Zwolle

​IKEA ergert zich aan koopzondagbeleid Zwolle

IKEA overweegt een gang naar de rechter om volgend jaar iedere zondag open te mogen in Zwolle. Ook binnenstadswinkeliers ergeren zich aan de ‘brij aan data’, schrijft De Stentor.

Voor ieder deel van de stad gelden andere data voor koopzondagen in 2017. Ook verschillen de regels per type winkel. Zo mogen supermarkten elke zondag open, en andere winkels maximaal vijftien per jaar. IKEA zegt in gesprek te willen blijven, maar ook de mogelijkheden om in verweer te komen te onderzoeken. “Als dat een gang naar de rechter betekent dan zij het zo”, aldus vestigingsmanager Sandra Schouten.

Het Collectief Vrij Ondernemen Zwolle, waar ook IKEA zich bij heeft aangesloten, pleit voor keuzevrijheid voor ondernemers voor koopzondagen. Er is volgens een woordvoerder van het collectief veel onduidelijkheid onder het winkelend publiek. “Nu zijn er veertig zondagen dat ergens in Zwolle een winkel open is.”

Zwolle maakte eerder dit jaar bekend het aantal koopzondagen te verhogen van de huidige twaalf naar vijftien. Veel ondernemers vinden dit niet genoeg. Winkeliers komen al in opstand tegen het koopzondagenbeleid. Zo zouden onder meer Kruidvat, Shoeby en Intertoys de regels negeren en vaker opengaan dan toegestaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!