MS Mode weg uit Duitsland en Frankrijk

MS Mode weg uit Duitsland en Frankrijk

Het bod van Coolinvestments op de Franse winkels van MS Mode is afgewezen door de rechtbank van Lille Métropole. 113 van de 134 winkels worden gesloten, terwijl de rest apart wordt verkocht, meldt modevaksite The Fashion Network.

Door het vertrek van de Franse markt gaan ongeveer vijfhonderd banen verloren. Kinderkledingketen ÏDKids neemt negentien winkels over, die het verdeelt over zijn formules Oka”di en Oxybul. Zeventig werknemers van MS Mode worden overgenomen. De andere twee winkels gaan naar damesmodemerk Christine Laure.

Ook de winkels in Duitsland zijn inmiddels gesloten. Daar telde de retailer zo'n veertig winkels, waarvan de helft al snel na het faillissement dicht was gegaan. MS Mode zegt nog de mogelijkheden te onderzoeken om de Duitse webshop te heropenen.

Na het faillissement van de Nederlandse tak van MS Mode, werd in alle markten geherstructureerd. Dat leidde er uiteindelijk toe dat de retailer met 155 van zijn oorspronkelijke vierhonderd winkels doorging. In Nederland blijven 95 van de 130 vestigingen open, terwijl het Belgische winkelbestand werd gehalveerd en in Spanje en Luxemburg respectievelijk 32 en vijf winkels behouden blijven. Duitsland en Frankrijk zijn de enige markten waar MS Mode helemaal vertrekt.

Coolinvestments-topman Roland Kahn liet eerder dit jaar in RetailTrends nog weten dat het grootste deel van de winst van MS Mode uit Frankrijk kwam. “En dat is nu net een beestachtig moeilijke markt”, zei hij over het land. “ Ze hebben daar twee grote aanslagen gehad die de bevolking erg onrustig hebben gemaakt en daarna volgden nog eens enorme stakingen. Zo heftig is het al een tijd niet meer geweest.”

Reacties