​Ravensberger Matrassen blijft online georiënteerd

Ravensberger Matrassen opent in februari zijn eerste vestiging op de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude. “Ons doel is om nog twee, drie of eventueel vier showrooms in België en Nederland te openen”, vertelt manager Benelux Tim Okkerman op RetailWatching.

In de winkel vinden klanten bedden waarop de eigen matrassen en lattenbodems worden gepresenteerd. Ook kunnen ze er terecht voor wat beddengoed, zoals kussens. De winkel is bovenal bedoeld om de verschillen tussen koudschuim, traagschuim en latex uit te leggen, zegt Okkerman. “We verwachten dat mensen vooral naar de winkel komen om bijvoorbeeld de twee opties die ze online hebben gezien te testen. In Duitsland zien we dat klanten daar gerust een kilometer of honderd voor willen rijden.”

Vanwege die bereidheid is de Duitse matrassenverkoper niet van plan veel showrooms in ons land te openen. “We blijven voornamelijk online georiënteerd”, aldus de manager Benelux.

Online heeft Ravensberger Matrassen concurrentie van spelers als Matt Sleeps, eve Sleep en Simba. Waar zij met een dikker matras op een grote groep mikken, is de Duitse retailer er ook voor bijvoorbeeld wat oudere klanten met specifieke klachten. “Wij beschikken over een heel breed en diep assortiment”, aldus Okkerman.

Lees meer over de groei van Ravensberger Matrassen in ons land op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!