​Sainsbury’s bestrijdt voedselverspilling met app

​Sainsbury’s bestrijdt voedselverspilling met app

Sainsbury’s waarschuwt dat consumenten nog in ontkenning zijn over het voedsel dat ze verspillen. De Britse supermarktketen test nu een app die bijhoudt voor hoeveel geld er voedsel wordt weggegooid.

De app draagt de naam Winnow en is gebaseerd op de technologie die gebruikt wordt om voedselverspilling in restaurantkeukens te monitoren. Winnow wordt momenteel door een aantal klanten getest, waaronder drie Britse parlementsleden.

Gebruikers moeten het afval voor het weggooien wegen. De app slaat onder meer het type product, het gewicht en de reden voor het weggooien op. Door de actuele prijzen van Sainsbury’s eraan te koppelen, wordt inzichtelijk om welk bedrag het gaat. Winnow geeft wekelijks een overzicht van de financiële gevolgen en advies om de kosten terug te dringen.

De app moet huishoudens helpen hun shopgedrag aan te passen in strijd tegen voedselverspilling. Na een maand wordt er volgens de eerste resultaten 68 procent minder verspild, wat volgens de Daily Mail een jaarlijkse kostenbesparing van 258 pond zou opleveren. Sainsbury’s is van plan om de app na de pilot landelijk uit te rollen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends