Air Miles komt met sparen zonder pasje

Air Miles komt met sparen zonder pasje

Air Miles-spaarders kunnen vanaf eind volgende maand sparen zonder fysieke kaart. Het spaarprogramma hoopt zo meer jongeren aan te trekken, zegt directeur Jacques Hoendervangers tegenover het Algemeen Dagblad.

Air Miles heeft nu al een app, maar die moet nog gekoppeld worden aan het fysieke pasje. Jongeren hebben volgens Hoendervangers niets met onzichtbaar sparen. “En al helemaal niet met een pasje.” Het spaarprogramma is verder bezig met proeven met gezamenlijk sparen door onder meer scholen, bijvoorbeeld voor speelvoorzieningen in de buurt.

Air Miles heeft de waarde van grote aantal onverzilverde punten inmiddels teruggebracht van 240 miljoen euro een jaar geleden tot 155 miljoen. Daarvoor is een houdbaarheid aan de punten gekoppeld en meer mogelijkheden om ze te besteden. “Het leeft weer”, aldus Hoendervangers.

De Air Miles-directeur zei vorig jaar al in EtailTrends dat twee miljoen van de zes miljoen spaarders in de database inactief zijn. Bovendien is de groei van activiteit minder groot dan de hoeveelheid inschrijvingen. “Zorgen we niet voor meer betrokkenheid, dan lever het dus weinig op.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!