'​Roermond en Lelystad gebukt onder outletcentra'

'​Roermond en Lelystad gebukt onder outletcentra'

Ondernemers in de binnenstad van Roermond en Lelystad profiteren niet van de nabijgelegen outletcentra. De lage prijzen en de verkeersdrukte zijn de grootste problemen, zeggen vertegenwoordigers van de ondernemersverenigingen in De Telegraaf.

Bezoekers uit de regio van Roermond blijven weg omdat ze denken dat er een verkeerschaos is, zegt bestuurslid Wim Cox van de ondernemersvereniging. “Dat is het ook een aantal keren per jaar, maar het is ook beeldvorming.” De lokale ontsluitingsweg N280 wordt verbeterd, maar die werkzaamheden zijn pas in 2021 afgerond. Horecaondernemers in de binnenstad profiteren volgens Cox wel, maar winkeliers niet of nauwelijks.

Ook winkeliers in Lelystad profiteren niet van het nabijgelegen Batavia Stad, zegt bestuurslid Debbie Rijnierse van de ondernemersvereniging. “Het is een gemiste kans dat het zo ver van de binnenstad is neergezet.” Het centrum gaat volgens haar gebukt onder de parkeeroverlast en het lage prijsniveau in de outlet.

Designer Outlet in Roermond steekt dit jaar zeventig miljoen euro in uitbreiding. Daarmee komen er vijftig tot zestig nieuwe winkels bij en moet het aantal bezoekers groeien van zes naar 7,5 miljoen per jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!