​Zwolle: ‘Extra koopavond alternatief voor zondagsopenstelling’

​Zwolle: ‘Extra koopavond alternatief voor zondagsopenstelling’

De gemeente Zwolle lijkt niet van plan om het aantal koopzondagen op korte termijn verder uit te breiden. Het college staat wel open voor een extra koopavond, meldt De Stentor.

Zwolle wil meer bezoekers naar de binnenstad trekken en er ook voor zorgen dat ze vaker komen en meer besteden. In het rapport Zwolle Bruist, dat maandagavond in de gemeenteraad wordt besproken, wordt een uitbreiding van het aantal koopzondagen niet als optie genoemd. Een extra koopavond zou volgens het rapport dagjesmensen ook kunnen verleiden naar Zwolle te komen.

Vorig jaar besloot de raad het aantal koopzondagen uit te breiden van twaalf naar vijftien per jaar. Veel grote retailers willen echter elke zondag open. Zo wil IKEA de gemeente voor de rechter dagen om een structurele zondagsopening af te dwingen en hoopt Shoeby een doorbraak te forceren door op enkele niet-koopzondagen dwangsommen voor lief te nemen en gewoon open te gaan.

De zondag zit volgens voorzitter Peter Pels van Citycentrum Zwolle ‘op slot’, omdat ChristenUnie de grootste partij is. Hij verwacht wel dat de winkeltijden verruimd worden, omdat het politieke draagvlak groot is. Hij schat uit een enquête onder 160 leden dat de helft van de binnenstadondernemers voor verruiming van de winkeltijden is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!