​Ook de Dam wil meer Amsterdammers

​Ook de Dam wil meer Amsterdammers

Ondernemers in het centrum van Amsterdam zijn een samenwerkingsverband gestart onder de naam Paleiskwartier. Hiermee wil het meer lokale bewoners naar het gelijknamige gebied in de stad trekken.

Het Paleiskwartier, waartoe Damrak, Dam, Rokin, Kalverstraat en Nieuwendijk behoren, biedt volgens de initiatiefnemers ‘alles wat Amsterdam aantrekkelijk maakt’. Volgens een onderzoek dat het samenwerkingsverband liet uitvoeren door bureau Sir Geoffrey, komt het grootste gedeelte van de bezoekers er om te winkelen. De ondernemers willen dat ook minder bekende winkels en horecagelegenheden onder de aandacht van de bezoekers komen. “Het Paleiskwartier wil eenzelfde lading krijgen als De Negen Straatjes”, zegt voorzitter Richard Francke van het samenwerkingsverband in Het Parool.

De initiatiefnemers willen onder meer winkels, horecagelegenheden en evenementen gezamenlijk presenteren. Het initiatief wordt donderdag tijdens de opening van het Tulp Festival gelanceerd.

De Kalverstraat lanceerde eind vorig jaar al een eigen campagne om meer Amsterdammers te trekken. Veel toeristen zouden ‘doelloos’ door de straat lopen, terwijl kopend publiek steeds meer uitwijkt naar De Negen Straatjes en het Gelderlandplein.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!