​Adidas gaat op grote schaal schoenzolen printen

​Adidas gaat op grote schaal schoenzolen printen

Adidas brengt schoenen op de markt met een zool die wordt gemaakt met een 3D-printer. Het sportmerk wil eind volgend jaar meer dan honderdduizend paar schoenen hebben geproduceerd.

Voor de lancering van de zogenoemde Futurecraft 4D wordt samengewerkt met Carbon, een startup uit Silicon Valley. Deze maand worden de eerste driehonderd paren geprint voor familie en vrienden, gevolgd door vijfduizend later dit jaar. Carbon heeft nu nog anderhalf uur nodig om een zool te printen, maar die productietijd moet volgend jaar zijn teruggebracht tot twintig minuten.

Carbon maakt gebruik van vloeibaar printmateriaal, dat met behulp van licht en zuurstof in de juiste vorm wordt geprint. Door het vervolgens in een oven te bakken, ontstaat er een sterke en flexibele zool.

Adidas laat zich vaker gelden op het gebied van 3D-printing. Zo werd eind vorig jaar nog een gelimiteerde hoeveelheid van zijn 3D Runner-sneakers in een aantal flagshipstores verkocht. Begin dit jaar had het merk een pop-up store in Bikini Berlin waar klanten hun eigen trui konden ontwerpen. Die werd vervolgens binnen enkele uren gebreid door een robot.

Bekijk een video over de productie van Futurecraft 4D op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!