​Zalando blijft met ruim twintig procent groeien

​Zalando blijft met ruim twintig procent groeien

Zalando heeft zijn omzet in het eerste kwartaal van 2017 met minimaal 22 procent zien toenemen. De omzet lag tussen de 971 en 987 miljoen euro, zo blijkt uit de voorlopige kwartaalcijfers.

De Duitse etailer voldoet met de groei aan de eigen verwachtingen, die eerder dit jaar werden bekendgemaakt. Dit jaar moet de omzet met twintig tot 25 procent toenemen, nadat de omzet in 2016 al met 23 procent was toegenomen. “We liggen volledig op schema van onze langetermijnambities en blijven op hoge snelheid uitbreiden”, reageert co-ceo Rubin Ritter. Er wordt volgens hem geïnvesteerd in de consumentenervaring en de propositie als merkpartner.

Zalando verwacht dat de aangepaste ebit over het eerste kwartaal uitkomt tussen de tien en dertig miljoen euro, wat gelijk is aan een marge van één tot drie procent. Dat is flink lager dan de verwachte ebitmarge van vijf à zes procent voor dit jaar. De etailer denkt die achterstand de rest van het jaar echter in te lopen. Vorig jaar lag de ebit in het eerste kwartaal op 20,2 miljoen en de ebitmarge op 2,5 procent.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends