​Media Markt Eindhoven claimt robotprimeur

​Media Markt Eindhoven claimt robotprimeur

Media Markt maakt in zijn vernieuwde winkel in Eindhoven gebruik van de robot Awabot op de winkelvloer. Deze brengt autonoom smartphones van de telecomafdeling naar de kassa.

De Eindhovense Media Markt is volgens vestigingsdirecteur Jeroen Mertens de eerste grote winkel ter wereld waar deze robot rondrijdt. Awabot wordt ingezet voor veiligheidsdoeleinden, legt hij uit. “Een dure smartphone geven we liever niet zomaar mee aan een klant, voor het geval hij er zo de winkel mee uitloopt.” De afgesloten robot vervoert de telefoon van de telecomafdeling naar de kassa, waar hij uit zichzelf opent en een kassamedewerker de smartphone kan pakken. Vervolgens rijdt hij uit zichzelf weer terug.

De robot herkent obstakels en kan op basis daarvan onderweg zijn route aanpassen. Als hij de telefoon bij de kassa heeft afgeleverd, kan een medewerker hem via instructies op een display weer terug laten rijden. Media Markt startte twee jaar geleden in Rotterdam al met de robot Trusty, die klanten begroette en de weg wees naar het Trust-assortiment.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!