​AliExpress versnelt bezorging naar Nederland

​AliExpress versnelt bezorging naar Nederland

PostNL wordt in ons land verantwoordelijk voor de bezorging van een groot deel van de bestellingen die bij AliExpress worden gedaan. Daardoor krijgen consumenten hun pakketje binnen vijf tot zeven dagen thuisbezorgd, zo laat de logistiek dienstverlener donderdag weten.

Nederland is de afgelopen maanden uitgegroeid tot één van de belangrijkste markten van het dochterbedrijf van Alibaba. Door de samenwerking met PostNL krijgen webwinkels van AliExpress direct toegang tot het netwerk van PostNL.

PostNL biedt onder de naam Spring al logistieke oplossingen aan in onder meer Azië. Via dat onderdeel krijgt AliExpress rechtstreeks toegang tot het Nederlandse distributienetwerk van PostNL, waardoor bestellingen volgens het bedrijf sneller dan voorheen in ons land zijn.

“Steeds meer consumenten in Nederland en daarbuiten weten de weg naar de Chinese webwinkels te vinden”, reageert ceo Tijs Reumerman van Spring. Het strikken van AliExpress is volgens hem ‘een fantastische prestatie’ en mogelijk gemaakt door de lokale link van PostNL. AliExpress is een van de grootste online marktplaatsen ter wereld, waar consumenten rechtstreeks van bij een fabrikant of distributeur kunnen kopen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends