​AliExpress versnelt bezorging naar Nederland

​AliExpress versnelt bezorging naar Nederland

PostNL wordt in ons land verantwoordelijk voor de bezorging van een groot deel van de bestellingen die bij AliExpress worden gedaan. Daardoor krijgen consumenten hun pakketje binnen vijf tot zeven dagen thuisbezorgd, zo laat de logistiek dienstverlener donderdag weten.

Nederland is de afgelopen maanden uitgegroeid tot één van de belangrijkste markten van het dochterbedrijf van Alibaba. Door de samenwerking met PostNL krijgen webwinkels van AliExpress direct toegang tot het netwerk van PostNL.

PostNL biedt onder de naam Spring al logistieke oplossingen aan in onder meer Azië. Via dat onderdeel krijgt AliExpress rechtstreeks toegang tot het Nederlandse distributienetwerk van PostNL, waardoor bestellingen volgens het bedrijf sneller dan voorheen in ons land zijn.

“Steeds meer consumenten in Nederland en daarbuiten weten de weg naar de Chinese webwinkels te vinden”, reageert ceo Tijs Reumerman van Spring. Het strikken van AliExpress is volgens hem ‘een fantastische prestatie’ en mogelijk gemaakt door de lokale link van PostNL. AliExpress is een van de grootste online marktplaatsen ter wereld, waar consumenten rechtstreeks van bij een fabrikant of distributeur kunnen kopen.

Reacties 1


Jurrien Boer 24 jul, 14:29

Alleen jammer dat je zelfs voor zo iets simpels als een sticker een maand op de douane inklaring moet wachten. PostNL is wat dat betreft nog steeds niet in de 21ste eeuw aangekomen. Disproportioneel!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!