​Perry Sport brengt 3D-scanner naar meer winkels

​Perry Sport brengt 3D-scanner naar meer winkels

Perry Sport breidt de technologie van SafeSize uit naar drie andere winkels. Voorheen konden klanten alleen in de flagshipstore in Amsterdam een 3D-scan van hun voeten laten maken, maar dat kan nu ook in de winkels aan de Amsterdamse Overtoom, Lijnbaan in Rotterdam en in Utrecht.

Perry Sport heeft het afgelopen halfjaar ruim vierhonderd scans gemaakt, waarna driehonderd klanten met de juiste maat hardloopschoenen de winkel verlieten. Door het opmeten van de voeten met een 3D-scan kan de sportketen naar eigen zeggen ook gericht functioneel advies uitbrengen over het soort schoen dat nodig is om sportprestaties te optimaliseren.

SafeSize claimt dat het aantal schoenen dat retour wordt dankzij zijn scans wordt teruggedrongen. Eind vorig jaar rustte ook Schoenenhuis Jan Pas zijn winkels uit met een 3D-voetscan, in eerste instantie speciaal voor kinderen. De technologie van SafeSize meet daarbij de lengte en de breedte van de voeten, de hoogte van de wreef, het verschil tussen de linker-en de rechtervoet en geeft een indicatieve schoenmaat.


SafeSize bij Perry Sport

RetailTrends