​Ahold Delhaize: ‘Hoofdkantoor naar VS nu niet aan de orde’

​Ahold Delhaize: ‘Hoofdkantoor naar VS nu niet aan de orde’

De directie van Ahold Delhaize besteedt het grootste deel van zijn tijd in de Verenigde Staten. Een verplaatsing van het hoofdkantoor naar dat land zou ‘een overweging kunnen zijn’, zegt ceo Dick Boer in De Financiële Telegraaf.

Concrete plannen voor een verhuizing van het hoofdkantoor zijn er niet, zegt Boer. "Het is momenteel niet in Frage." Hij noemt het ‘vanuit holdingstructuur’ logisch om in Nederland te zitten. “We zijn toch een Nederlands-Belgisch concern dat sterke roots in Nederland en België heeft.”

Boer noemt de plannen van president Trump, om de winstbelasting te verlagen van 35 naar vijftien procent, ‘zeker interessant’. Toch zijn belastingtechnische redenen voor hem niet voldoende om het hoofdkantoor naar de VS te verplaatsen. “Dat soort voorstellen kunnen zo weer anders zijn.”

Ahold Delhaize behaalt zo’n tweederde van zijn omzet in de Verenigde Staten, maar kampte er het eerste kwartaal van dit jaar met krimp. Het supermarktconcern neemt als gevolg van de fusie afscheid van zijn formule Martin’s Food Markets en beschikt na de zomer nog over zeven merken in de Verenigde Staten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!