Rabobank heeft nog twintig miljoen tegoed van MS Mode

Rabobank heeft nog twintig miljoen tegoed van MS Mode

MS Mode heeft na zijn faillissement nog een schuld openstaan bij de Rabobank van 18,8 miljoen euro. Op de faillissementsrekening staat met iets meer dan drie miljoen euro echter onvoldoende geld om de boedelvorderingen te betalen. Dat blijkt uit het tweede faillissementsverslag van MS Mode.

De curatoren van MS Mode hebben de afgelopen maanden alle vorderingen onder elkaar gezet. Behalve de schuld aan de Rabobank staat er ook een bedrag van ruim acht miljoen euro open bij de fiscus. Het UWV heeft voor bijna 1,8 miljoen euro aan preferente vorderingen ingediend. Andere preferente crediteuren zijn goed voor veertien miljoen euro, terwijl de concurrente vorderingen opgeteld ruim 52 miljoen euro bedragen.

De curatoren verwachten dat er sprake zal zijn van eigenlijke opheffing, tenzij nog aanzienlijke baten worden gerealiseerd. Bij eigenlijke opheffing kunnen de boedelschulden deels betaald worden, maar de fiscus niet. Dat betekent dat de meeste schuldeisers hun geld nooit zullen zien.

MS Mode-eigenaar Roland Kahn, die vorig jaar een doorstart voor de modeketen realiseerde, liet eerder in een interview met De Financiële Telegraaf al weten dat Rabobank als gevolg van het faillissement twintig miljoen euro verliest. Dat is ongeveer evenveel als hijzelf. Kahn zei verder geschrokken te zijn van de bank, die de situatie volgens hem heeft onderschat en zichzelf overschat. “Ze dachten: we hebben panden, we hebben voorraden. We krijgen onze poen wel terug.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!