Coolblue lanceert Franstalige webshop

Coolblue lanceert Franstalige webshop

Coolblue lanceert woensdag de Franstalige versie van zijn Belgische webwinkel. Daarmee richt de retailer zich op Wallonië, laat ceo Pieter Zwart weten aan RetailNews.

Het is voor het eerst dat Coolblue zijn webshop in een andere taal aanbiedt. Eerder dit jaar werd al duidelijk dat Coolblue op zoek is naar een ‘Franse Woordverwonderaar’ om de content in het Frans beschikbaar te maken. "Deze vertaling is een wezenlijke stap om verder Europa in te gaan", zegt Zwart. "Als je een tweede taal toevoegt, kun je ook een derde of een vierde taal toevoegen." Concrete plannen voor nieuwe talen of uitbreiding naar de Franse of andere markten zijn er volgens hem nog niet.

Zwart noemde meertaligheid eerder ‘de laatste hobbel’ voor het betreden van andere landen. Ook zit hij nog in zijn maag met de vele domeinnamen die Coolblue voert. “Als we dat hebben opgelost, kunnen we gaan nadenken over in welk land er mensen wonen die blij zouden kunnen worden van Coolblue.” Daarbij noemde hij Duitsland als logische optie.

Coolblue is al geruime tijd actief in Vlaanderen, waar het inmiddels drie fysieke winkels heeft. Ook start het later dit jaar met zijn eigen dienst Coolblue Bezorgt bij onze zuiderburen. Die bezorgdienst voor witgoed werd ruim een jaar terug al in Nederland gelanceerd.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends