Ook Claudia Sträter kan in de Kalverstraat blijven

Ook Claudia Sträter kan in de Kalverstraat blijven

Claudia Sträter heeft een rechtszaak over zijn winkel in de Kalverstraat in haar voordeel beslist. Vastgoedeigenaar Jong wil van de modeketen af om het pand te kunnen renoveren, maar vindt daarvoor geen gehoor bij de rechtbank.

Jong liet Claudia Sträter vijf jaar geleden al weten het pand te willen renoveren. Claudia Sträter kreeg daarbij de mogelijkheid om de winkel terug te huren voor een miljoen euro per jaar, zo’n twee keer meer dan de huidige huur. De modeketen ging daar niet meer akkoord en weigerde ook in te stemmen met de opzegging van de huurovereenkomst per eind 2014. 

Jong heeft inmiddels een omgevingsvergunning gekregen om onder meer het aantal winkelmeters flink te vergroten, door ook de eerste en tweede verdieping te verbouwen tot verkoopvloer. De kantonrechter oordeelde vorig jaar al een beëindiging van de huur niet noodzakelijk is voor het uitvoeren van de renovatie. Bovendien wordt het aanbod voor een nieuwe huurovereenkomst aan Claudia Sträter niet redelijk gevonden. 

Het gerechtshof in Amsterdam gaat daar nu in mee. Bovendien wordt de vastgoedeigenaar in het hoger beroep opgedragen binnen een half jaar achterstallig onderhoud uit te voeren bij het winkelpand. Claudia Sträter is al sinds 1971 in het pand gevestigd. De retailer zegt een hogere huurprijs te accepteren, als het pand in overeenstemming met haar wensen wordt verbouwd.

Recent won Hunkemöller een vergelijkbare zaak om haar winkel in de Kalverstraat. Daar wilde Vastned het pand renoveren om daarna aan een nieuwe huurder een hogere huurprijs te kunnen vragen.

Reacties