Amazon komt met pakketautomaten voor flats

Amazon komt met pakketautomaten voor flats

Amazon heeft een nieuw kluisjessysteem ontwikkeld voor onder meer flatgebouwen. Onder de naam Hub by Amazon kunnen pakketten worden verstuurd naar een automaat in woningcomplexen, die geen postkamer hebben om pakketten veilig te verwerken.

De pakketautomaten zijn niet alleen beschikbaar voor bestellingen bij Amazon. Ook orders bij andere retailers kunnen in het kluisjessysteem worden bezorgd. Om een kluisje te openen hebben gebruikers alleen een code nodig die ze van het Amerikaanse bedrijf ontvangen.

Amazon mikt met de nieuwe pakketdienst nadrukkelijk op vastgoedeigenaren, die een dergelijke oplossing in hun complex willen plaatsen. De pakketautomaten zijn zowel voor binnen als buiten beschikbaar, in drie verschillende kleuren leverbaar en beginnen bij een breedte van zo’n twee meter.

Hub by Amazon heeft veel weg van de eigen Amazon Lockers, die de etailer al in onder meer de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Consumenten kunnen bestellingen bij Amazon naar deze pakketautomaten toesturen.

Bekijk een video van Hub by Amazon op RetailTrends.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends