Albert Heijn verkozen tot grootste ‘Liegebeest’

Albert Heijn verkozen tot grootste ‘Liegebeest’

Albert Heijn is door 7500 stemmers verkozen tot het grootse Liegebeest van 2017. De supermarktketen kreeg de prijs van de Wakker Dier-verkiezing vanwege de serranoham van het huismerk.

Albert Heijn suggereerde in Allerhande volgens de dierenwelzijnsorganisatie via een foto dat zijn serranoham-varkens buiten in de wei lopen, terwijl die in werkelijkheid in een krap hok leven. De supermarktketen spreekt tegenover RTL Z van een ‘vergissing’ en belooft het aan te passen in eventuele toekomstige reclames. Tegelijkertijd laat de retailer weten niet te spreken te zijn over de aanpak van Wakker Dier, omdat het zichzelf ziet als ‘een voortrekker bij het verbeteren van de leefomstandigheden van dieren’.

De supermarktketen was ook voor de verkiezing genomineerd met zijn kweekzalm, die in een tv-reclame ‘very happy fish’ werd genoemd. Andere genomineerden waren zuivelbedrijf Almhof, Rio Mare en Friesche Vlag. 

Wakker Dier houdt de Liegebeest-verkiezing sinds 2009 om consumenten te informeren over misleidende reclames rond dierenwelzijn. Eerdere winnaars waren onder meer vleesmerk VITEL-oké en KFC.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends