Domino’s bezorgt pizza’s met zelfrijdende auto’s

Domino’s bezorgt pizza’s met zelfrijdende auto’s

Ford en Domino’s hebben in de Verenigde Staten de handen ineen geslagen voor bezorging met autonome voertuigen. Een pilot daarmee begint volgende maand in Michigan.

Een willekeurig gekozen groep klanten in de plaats Ann Arbor krijgt de komende weken de optie om pizzabezorgingen te accepteren via een zelfrijdende Ford Fusion Hybrid. Achter het stuur zit nog wel een technicus van het automerk. De pilot is vooral bedoeld om te kijken hoe klanten reageren op de optie om een bezorging door een zelfrijdend voertuig te laten doen.

Klanten kunnen hun bestelling volgen via de Domino’s-app. Ze ontvangen een unieke code, waarin de laatste cijfers van hun telefoonnummer zijn verwerkt. Daarmee kunnen ze de pizza uit de warmhoudkast in het voertuig halen. Voor communicatie is het voertuig voorzien van een scherm en speakers.

Domino’s heeft vooral nog vragen over het laatste stukje van de bezorging. “Hoe zullen klanten er bijvoorbeeld op reageren dat ze naar buiten moeten komen”, zegt topman Russell Weiner van Domino’s USA. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!