Amazon opent offensief met pakketkluizen

Amazon opent offensief met pakketkluizen

Amazon heeft meerdere contracten afgesloten voor het plaatsen van pakketkluizen in appartementsgebouwen. De betrokken vastgoedeigenaren en managers vertegenwoordigen meer dan 850 duizend woningen in de Verenigde Staten, schrijft The Wall Street Journal.

Amazon introduceerde het nieuwe kluisjessysteem afgelopen zomer onder de naam Hub by Amazon. De automaat kan ingezet worden om bestellingen bij Amazon en andere retailers af te halen. Om een kluisje te openen hebben gebruikers alleen een code nodig die ze van het Amerikaanse bedrijf ontvangen.

Amazon springt met zijn nieuwe oplossing in op vastgoedeigenaren die worstelen met de grote stroom aan pakketten die elke dag bij hun appartementsgebouwen worden bezorgd. Niet alle panden beschikken over een postkamer, terwijl personeel in grotere gebouwen soms meerdere uren per dag kwijt zijn aan het sorteren van de post.

Flateigenaren betalen tussen de tien- en twintigduizend euro voor een kluis en hoeven geen abonnementsgeld te betalen. Greystar, de grootste appartementseigenaar in de Verenigde Staten, laat weten de komende maanden zeker 125 kluizen te installeren. Volgend jaar moeten alle gebouwen van het kluisjessysteem zijn voorzien.

RetailTrends