Blokker en Top 1 Toys openen gezamenlijke winkels

Blokker en Top 1 Toys openen gezamenlijke winkels

Franchisenemers van Blokker hebben de afgelopen maanden op vijf locaties een combinatiewinkel met Top 1 Toys geopend. Begin volgend jaar komen er daar nog eens vier bij, zegt directeur Hans Hummelink van de speelgoedketen tegenover RetailTrends.

De huidige combinatiewinkels zijn gevestigd in Borger, Vlagtwedde, Coevorden, Nieuw-Amsterdam en Westerbork. Waar de volgende vier komen, kan Hummelink nog niet zeggen. Wel zal het volgens hem niet bij die negen blijven en hebben al meer ondernemers interesse getoond. "De focus ligt nu even op omzet, maar na de sinterklaasperiode komt het weer op gang."

De Blokker-franchisenemers hadden volgens Hummelink behoefte aan een oplossing nadat de huishoudketen zijn speelgoedassortiment had geminimaliseerd. Ondernemers kregen daardoor te maken met omzetdalingen. Daarnaast zijn de winkels gevestigd in kleine plaatsen waar retailers volgens de directeur ‘wel wat extra omzet kunnen gebruiken’. “Als je op één locatie twee formules onderbrengt, zie je ineens dat je met gelijke kosten twee publieken kunt trekken.”

De eerste combinatiewinkel werd eind vorig jaar al geopend, ruim voordat Blokker Holding zijn eigen speelgoedketen Intertoys in de verkoop zette. Volgens Hummelink is er overleg geweest met de Blokker-directie en hebben de ondernemers toestemming gekregen. Blokker wilde niet reageren op vragen over de combinatiewinkels.

Lees op RetailTrends meer over het totstandkomen van de samenwerking tussen Blokker-ondernemers en Top 1 Toys.
 

Reacties 2


Ton Bos 17 nov, 11:23

De laatste jaren zijn er al veel voorbeelden van combinatiewinkels. Prima oplossing voor marktgebieden die onvoldoende draagvlak hebben voor solitaire speciaalzaken. Het is goed voor de leefbaarheid en stimuleert het zelfstandig ondernemen.
Het zou op meer plaatsen en in meer branches moeten worden uitgeprobeerd. Dat vereist wel een minder rigide opstelling van en samenwerkingsbereidheid tussen franchise organisaties.


Reinder Koornstra 17 nov, 14:21

"Blokker wilde niet reageren op vragen over combinatiewinkels"!
Ik heb al eerder geconstateerd dat de Blokker directie is verzeild in een maalstroom waarover ze geen controle hebben, en dat blijkt maar weer uit dit antwoord. Blijkbaar besluiten franchisenemers zelf wel hoe ze het vege lijf kunnen redden, en trekken ze zich niets aan van wat het hoofdkantoor voor theoretische verzinsels bedenkt. Ik vergelijk het maar even met wat er bij de DA jarenlang gebeurde, met als eindresultaat dat DA onderdak heeft moeten zoeken bij het kleine neefje DIO die wél luisterde, én handelde, naar wat hun franchisers/leden zeiden.
En als ik dan zie dat in Alphen aan den Rijn de Marskramer vestiging al maanden is gesloten, maar in dat (te kleine) pand NA de feestdagen een 'NIEUWE' Blokker wordt geopend.... Je handen jeuken...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!