PostNL plaatst meer pakketautomaten

PostNL plaatst meer pakketautomaten

PostNL heeft zijn pakket- en briefautomaten onlangs geïntroduceerd in Tilburg. Het gaat om een uitbreiding van de proef die al in Almere en Limburg plaatsvindt, waar de ervaringen volgens de logistiek dienstverlener positief zijn.

PostNL heeft eind november twaalf locaties in Tilburg voorzien van de pakketinstallaties, waarmee consumenten pakketten kunnen ontvangen en hun brief of pakket kunnen versturen. In Almere komen er zeven bij, bovenop de bestaande vijftien automaten die een jaar terug in diverse wijken werden geplaatst. In Limburg zijn zes automaten te vinden.

Negentig procent van de gebruikers laat aan PostNL weten tevreden te zijn over de pakketkluizen. Ze zouden vooral tevreden zijn over het gemak dat de automaat biedt en de veiligheid. Op basis van de feedback wordt de nieuw automaat van iets grotere lockers voorzien.

Het postbedrijf zegt nu op grote schaal inzicht te willen krijgen in de keuzes die een gebruiker maakt bij het ontvangen en verzenden van pakketten. Vanaf begin volgend jaar breidt PostNL ook in andere steden in Nederland uit.

Reacties