Dit is de grootste Muji buiten Azië

Dit is de grootste Muji buiten Azië

Muji opende nog geen half jaar geleden zijn eerste winkel zijn eerste winkel in Vancouver, maar gaat daar nu alweer overheen met een twee keer zo grote vestiging. Met bijna veertienhonderd vierkante meter is het de grootste winkel van de Japanse keten buiten Azië en een van de grootste wereldwijd.

De winkel is gevestigd aan Robson Street, waar voorheen het miniwinkelcentrum Robson Galleria huisde. Een erfenis daarvan is het grote, ronde dakraam dat het atrium overkoepelt. Naast die ruimte, voorheen het centrale gedeelte van de mall, vult Muji er de voormalige winkel van Gap. Het aanbod bestaat uit ruim 4500 producten, variërend van kleding tot food. 

De winkel beschikt over een boekenafdeling met een leesgedeelte, waar planten en boompjes voor een relaxte sfeer moeten zorgen. Klanten kunnen verder terecht in de zogeheten 'aroma bar', waar zij zelf hun eigen luchtjes kunnen samenstellen. Een andere 'customazation'-service vormt de Muji Yourself-afdeling, waar je onder meer cadeautjes kunt inpakken en kleding kunt personaliseren. Verder worden er voor het eerst in een Noord-Amerikaanse winkel planten en tuinproducten verkocht.

Muji ziet ruimte om tot 25 winkels in Canada te openen. Op een eerste vestiging in Nederland is het nog altijd wachten. Binnen Europa is de Japanse keten in negen landen actief, waaronder Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!