Bol.com van start met twee uurslevering

Bol.com van start met twee uurslevering

Bol.com houdt nog dit jaar een test met bezorging van bestellingen binnen twee uur. De etailer start met de snelle bezorgservice in een ‘beperkt gebied’, zo vertelde ceo Huub Vermeulen volgens Emerce tijdens de Webwinkel Vakdagen.

Uiteindelijk moet de twee uursbezorging een vast onderdeel worden van de logistieke opties waaruit klanten kunnen kiezen. Ook zal de bezorging volgens Vermeulen volledig CO2-neutraal gaan, onder meer via elektrische fietsen. Met welke partner bol.com samenwerkt, vertelde hij niet. Voor leden van abonnementsdienst Select brengt de snelle bezorgdienst geen extra kosten met zich mee.

Bol.com bezorgt sinds oktober 2016 al op dezelfde dag. Met de introductie van Select vorig jaar kunnen consumenten voor tien euro per jaar vierhonderdduizend geselecteerde producten op dezelfde dag laten bezorgen. De etailer maakt onderdeel uit van een samenwerkingsverband, waarbij webwinkels consumenten wijzen op de milieu-effecten als zij kiezen voor supersnelle bezorgopties. “Dezelfde dag bezorgen is milieuonvriendelijker, omdat het pakje mogelijk in een half leeg busje wordt gebracht”, zei directeur Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org daarover.

Bol.com start binnen enkele maanden een proef met het online verkopen van fietsen, maakte Vermeulen verder bekend. De etailer werkt daarvoor samen met fietsfabriek Union. De fiets wordt daarbij afgeleverd bij een lokale fietsenmaker, die de afstelling verzorgt en zo de mogelijkheid tot upselling krijgt.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends