Miller & Monroe vervangt Charles Vögele ook in Duitsland

Miller & Monroe vervangt Charles Vögele ook in Duitsland

Vidrea, het moederbedrijf van Miller & Monroe en Witteveen Mode, neemt de Duitse tak van Charles Vögele over. Nog dit jaar worden de tweehonderd winkels omgebouwd naar het concept dat vorig jaar al in Nederland werd geïntroduceerd.

De eerste 44 winkels worden vanaf volgende maand verbouwd, waarna de rest tussen juli en september volgt. Het is de bedoeling dat Miller & Monroe alle tweehonderd winkels overneemt, laat een woordvoerder desgevraagd weten. Sluitingen of ontslagen onder de achttienhonderd medewerkers zijn vooralsnog niet voorzien. 

De huidige ceo van Charles Vögele in Duitsland, Armin Funk, blijft aan als algemeen directeur. Hij zegt blij te zijn dat de ‘in Nederland zeer succesvolle multibrandformule’ van Miller & Monroe ook naar Duitsland komt. “Door de overname kunnen in de toekomst belangrijke synergievoordelen worden behaald op het gebied van inkoop, marketing en logistiek.”

Vidrea neemt de winkels over van Sempione Fashion. Een overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt. Miller & Monroe is in Nederland al gevestigd in ruim zeventig voormalige Charles Vögele-panden. De keten verkoopt vooral mode voor zowel mannen als vrouwen van veertig jaar en ouder. Daarnaast behoren lifestyle-artikelen en woonaccessoires tot het assortiment.

Reacties

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

Geplaatst door Jan Posthumus op 15 maart 2018 om 18:47

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

Geplaatst door Oane Koning Hettema op 15 maart 2018 om 19:27

Laatste nieuws

RetailTrends