Commerciële Jumbo-topman gaat Kruidvat leiden

Commerciële Jumbo-topman gaat Kruidvat leiden

Ed van de Weerd treedt begin mei in dienst als managing director van Kruidvat in Nederland. Die rol is nieuw binnen de Nederlandse tak van de drogisterijketen, zegt een woordvoerder van A.S. Watson.

De benoeming van Van de Weerd, die nu nog commercieel directeur bij Jumbo is, volgt op het eerdere vertrek van Johan Boeijenga. Hij was coo binnen A.S. Watson en tevens managing director van Kruidvat in België. De structuur is nu zodanig gewijzigd dat de drogisterijformule zowel in Nederland als België voor een managing director kiest. Bert Verhoef werd eerder al in die functie benoemd bij onze zuiderburen.

Van de Weerd is sinds 2011 in dienst van Jumbo, waar hij nog tot april actief blijft als commercieel directeur. Eerder bekleedde hij leidinggevende functies bij onder meer Ahold, Vodafone en Procter & Gamble. Jumbo maakte vorige maand zijn afscheid bekend. Zijn opvolger bij de supermarktketen is nog niet bekendgemaakt.

De benoeming van Van de Weerd betekent de volgende in een reeks directiewisselingen bij A.S. Watson. Het vertrek van Boeijenga en zijn opvolging door Verhoef, betekende dat die op zijn beurt door Roland van den Berg werd vervangen als general manager van Trekpleister. Van den Berg combineert die functie met zijn huidige rol van e-commercedirecteur Benelux bij A.S. Watson.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!