AH to go rolt kassaloze winkel ‘stapje voor stapje’ uit

AH to go rolt kassaloze winkel ‘stapje voor stapje’ uit

AH to go heeft zichzelf geen deadline gesteld om alle tachtig winkels van het tap to go-systeem te voorzien. “Daar denken we helemaal niet over na”, zei general manager Jan-Willem Dockheer donderdag tijdens het Retail Outlook Event.

AH to go introduceerde tap to go eind vorig jaar in de vestiging op zijn hoofdkantoor in Zaandam en geeft daar komende zomer een vervolg aan in Amsterdam. Daarna volgt opnieuw een evaluatie, zegt Dockheer. “We doen alles stapje voor stapje en als je die stapjes achteraf bekijkt, blijkt het heel snel te gaan.”

De stapsgewijze aanpak past volgens Dockheer bij de agile way of working, die AH to go sinds enige tijd hanteert. Daarbij is de hiërarchie tussen teams verdwenen, en wordt in plaats daarvan in heel veel kleine stappen in hoog tempo aan innovaties gewerkt. Via zogeheten scrums, projecten waar alle teamleden hun bijdrage aan leveren, komen vernieuwingen binnen twee tot vier weken tot stand. “Met deze methode hebben wij op productontwikkeling al veel bereikt, en leren we veel op het gebied van tech”, aldus Dockheer.

Dockheer gaat op RetailTrends uitgebreid in op de centrale rol die technologie inmiddels speelt bij AH to go, en waarom hij daardoor het gevoel heeft weer aan de universiteit te studeren.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends