'Score en Open32 zijn voorbeeld voor denimbranche'

'Score en Open32 zijn voorbeeld voor denimbranche'

Score en Open32 zijn de belangrijkste overgebleven winkelketens op denimgebied. De meeste denimspecialisten die de economische crisis overleefd hebben zijn sterke zelfstandige winkeliers, zegt denimexpert Wouter Munnichs op RetailTrends.

De twee winkelketens zijn volgens Munnichs met name sterk in evenementen in de winkel, waarbij ook andere branches worden betrokken. Als voorbeelden noemt hij schoenenverkopers die tijdens een event gratis de schoenen van bezoekers poetst, of een tatoeëerder die bij aankoop van een jeans gratis een tattoo zet. “Zo breng je mensen in aanraking met andere ambachtelijke niches die heel erg aansluiten bij de jeanslevensstijl”, aldus Munnichs.

Open32 en Score bewandelen volgens Munnichs hun eigen pad, zonder te veel naar anderen te kijken. “Ook in tijden dat de markt het moeilijker had, bleven ze gestaag groeien.” Veel andere retailers hebben de zaken in de loop der jaren te veel op hun beloop gelaten, terwijl ze ooit juist begonnen in de overtuiging het beter te kunnen dan wat er al bestond, zegt hij. “De laatste jaren zie je dat wie het te veel heeft laten versloffen, zijn deuren moest sluiten of inkrimpen in het aantal winkels.” 

Op RetailTrends gaat Munnichs uitgebreid in op waar de denimretailer anno 2018 aan moet voldoen
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!