Spar neemt geautomatiseerd dc over van Xenos

Spar neemt geautomatiseerd dc over van Xenos

Spar breidt zijn distributiecentrum in Waalwijk uit met een volledig geautomatiseerd magazijn. De supermarktketen huurt daarvoor het naastgelegen distributiecentrum van Xenos.

Het magazijn van Xenos wordt vanaf 1 oktober overgenomen door Spar, dat de ruimte gebruikt voor de opslag en het verzamelen van 4.500 langzaam lopende kruidenierswaren. Door die artikelen uit het bestaande dc te halen, kan de koelcel daar met 1.500 vierkante meter worden uitgebreid.

Spar laat verder weten door het volledig geautomatiseerde magazijn efficiënter kan worden, terwijl de supermarkten een breder en dieper assortiment kunnen voeren doordat het aantal picklocaties wordt uitgebreid. De totale opslagruimte wordt uitgebreid van 22.500 naar 37.400 vierkante meter.

Spar opende onlangs ook al een hub in Heerenveen, vanwaar de vestigen ten noorden van Zwolle worden beleverd. De logistieke aanpassingen zijn volgens de retailer nodig vanwege de komst van ruim honderd vestigingen van Spar Express dit jaar en de beoogde uitbreiding van de stadswinkels in de komende jaren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!